milivolt electronics world news Didim\'de_hem_muhtar,_hem_sanatkar_hem_de_gazeteci-didimhaber.net
13-12-2015

Didim\'de hem muhtar, hem sanatkar hem de gazeteci

Didim\'de_hem_muhtar,_hem_sanatkar_hem_de_gazeteci

Didim ilçesinde de 30 yldr Hisar Mahallesi Muhtarl görevini sürdüren Bahri Ak (69) muhtarlnn yan sra eski radyolar tamir ederek, kolleksiyon oluturuyor ve gazetecilik mesleini yapyor. 

Didim’de 30 yldr Hisar Mahallesi Muhtarl görevini yapan Bahri Ak, muhtarlnn yannda çok eski radyolar tamir ediyor. Didimlilerin antikadan anlamadn ifade eden Bahri Ak, muhtarlk kulübesini de tamir ettii her biri antika deerinde eski radyo ile donatm. Radyo tamirciliini çok eskiden yaptn belirten Ak, radyolarn parçalarn Ankara’dan bulduunu belirtiyor. Baz parçalarn da kendisi yaparak cihaza monte ettiini ifade eden Ak, unlar kaydetti: “Muhtarlk görev var. Gazetecilik de yapyorum. Bir de çok sevdiim eski radyolar tamir ediyorum. Eski radyolarn kymetini bilenler getirip tamir ettiriyorlar. Veya ben bulursam veya söylerseler gidip alyorum. Sonra da tamir ederek çaltryorum. Parçalarn çounu Ankara’dan getirtiyorum. Benim de kendi yaptm parçalar oluyor. Eski radyolar çok salam. Aradan neredeyse yarm asrdan fazla zaman geçmi ama halen lehimleri, montajlar ve parçalar sapasalam radyolar. Bunlarn arzalarn bulup tamir ediyorum. Hem kendim dinliyorum hem de bunlarla muhtarlk odamda sergiliyorum.” 

Eski radyolar tamir ederek adeta geçmie döndüünü belirten Bahri Ak, habercilik ve muhtarlk zamannn dnda kalan zamanlarda eski radyolarla uratn söyledi. En büyük mutluluunun tamir ettii radyodan gelen güzel sesin olduunu ifade eden Ak, “Artk kimse eski elektrikli malzemelerini tamir ettirmiyor. Biz de yarm asrlk, onlarca yl sahibinin haber ve müzik dinledii ancak daha sonra yenisi çkt için veya arzaland için atl durumda kalan eski radyolar tamir ediyorum. Bu da bana büyük bir zevk veriyor. Ömrüm yettiince de yapmaya devam edeceim.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..